Dit jaar waren er maar liefst twee oud-winnaars die terugkeerden naar het Songfestival. Wie deed hen dat voor, of kon het ook andersom? Eerst deelnemen en niet winnen en enkele edities later het wel doen. Het waren er 19; 19 winnaars die voor of na hun overwinning deelneemden. Gedurende 19 weken kijken we elke zaterdag dus naar één winnaar terug.

Vicky Leandros kwam in het nieuws met politiek en het reden van een haven, maar dit kon ze allemaal doen dankzij haar overwinning op het Songfestival van 1972. Ze deed eerder ook eens mee en ondernam ruim 30 jaar later opnieuw een (mislukte poging)

 

Deelname 1: 1967; 4e plaats (17 punten)

Deelname 2: 1972; 1e plaats (128 punten)
 
In 1967 doet Leandros mee aan het Eurovisie Songfestival. Ze wordt door de Luxemburgse omroep intern geselecteerd. Met “L’amour est bleu” wordt ze vierde op het Songfestival, maar het lied groeit uit tot een grote hit en werd ook gebruikt in een aflevering van de Amerikaanse animatiereeks ‘The Simpsons’

Vijf jaar later, in 1972 doet ze terug mee aan het Songfestival. Met ‘Tu te reconnaîtras’ moest ze als zeventiende en voorlaatste op. Tijdens de uiterst speciale stemming, waar iedereen sowieso met minst 36 punten naar huis ging, werd al snel duidelijk dat Luxemburg zou gaan winnen. In 2006 nam ze ook nog eens deel aan de preselectie voor Duitsland. “Don’t Break My Heart” eindigde derde.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws