Vanavond is er de eerste voorronde van het Songfestivalseizoen 2012. Slovenië opent dit seizoen met de eerste eliminatieronde van ‘Misija Evrovizija’. Vanavond treden er 8 kandiaten aan van de 32 geselecteerden. Daar gaan er vier van door; twee worden gekozen door het Sloveense publiek en twee door een jury. Wie er vanavond aantreed is nog even geheim. Uiteindelijk zullen er zo’n vier eliminatierondes zijn, waar er uiteindelijk 16 zullen overblijven voor de ‘echte’ liveshows.
Vanavond zullen er nog geen liedjes voor Bakoe te horen zijn. Dat zal pas gekozen worden als de winnaar bekend is. De jury bestaat uit Darya Svajger, Tina Marinšek, Jonas Žnidaršič en Raay. Klemen Slakonja en Maja Keuc, de Sloveense kandidaat in Düsseldorf presenteren ‘Misija Evrovizija’ vanaf 20:00 en is te volgen via TVSLO 1 en via deze livestream.

[UPDATE 22:03] Deze vier kandidaten mogen door naar de volgende ronde;

* Brina Vidic
* Nadja Irgolič
* Aljoša Keber
* Klemen Orter

Biba & Bibitas, Tamara Goričanec, Sylvo en Janja Kobale zaten ook in de show, maar kegen geen plaatsje in de voglende ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws