Dagelijks stellen wij u een kandidaat voor, die zal performen op het Junior Eurovisie Songfestival 2011 op 3 december in ‘Destination Yerevan’. Vandaag is het de beurt aan het gastland van 2010; Lidiya uit Wit-Rusland.
 

De 13-jarige Lidiya Zablotskaya komt uit het grote Mogilev, de derde grootste stad van Wit-Rusland. Ze is geboren op 15 januari 1998. Toen ze vier was begon ze met zingen en kwam ze voor het eerst het podium op. De jaren die volgende waren jaren van intense training en ook goede resultaten. Vorig jaar nam ze al deel aan de preselectie voor het Junior Songfestival, toen in eigen land. Daar werd ze vierde met ‘Privet’ Ze nam ook al mee aan enkele internationale wedstrijden en won er zelfs ééntje.

Al gauw na het Junior Eurovisie Songfestival in eigen land vorig jaar kwam de bevestiging dat ze er in 2011 opnieuw bij zijn en zelfs dat ze het nog eens wilde organiseren. Op 23 september is er de nationale finale die de naam ‘Jevrovidenie 2011’ draagt. Met 10 kandidaten werd het best een spannende finale. Lidiya wint wel ruim, met 22 punten. Ze gaat naar Armenië met het lied ‘Angely Dobra’
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws