Dagelijks stellen wij u een kandidaat voor, die zal performen op het Junior Eurovisie Songfestival 2011 op 3 december in ‘Destination Yerevan’. Vandaag de afsluiter van het festival en dat is ook onze inzending; Femke uit België!
Femke is een klein maar dapper 11 jarig meisje uit Morkhoven (Daar komt ook Iris, de Belgische kandidaat van het grote Songfestival 2012 vandaan) met opvallend lang haar. Muziek is haar leven. Ze brengt ontzettend veel tijd door achter haar piano. Als ze er zelf niet op speelt, doet één van haar zussen het wel en dan repeteren ze samen nummers in die ze dan later gebruiken tijdens optredens die ze samen geven. Haar grote zus Ymke nam vorig jaar ook deel aan Junior Eurosong.

Ze heeft zich voor haar nummer ‘Een kusje meer’ dan ook volledig laten inspireren door de vrolijkheid van dit nummer. Op 30 september was er de grote finale van Junior Eurosong. Ze won haar voorronde enkele dagen eerder van een andere topfavoriet, Seppe. In de finale werd ze verkozen boven Alexandra, Naomi en Vince. Femke mag binnen een week de show in Jerevan afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws