Dagelijks stellen wij u een kandidaat voor, die zal performen op het Junior Eurovisie Songfestival 2011 op 3 december in ‘Destination Yerevan’. Vandaag is Amanda Bashmakova uit Letland aan de beurt.
Op 3 juni 1997 werd Amanda Bashmakova geboren in Alūksne, een klein stadje aan de grens van Estland en Rusland. Aan het begin van dit jaar won ze ‘Balss Pavelnieks’ en won ze ook in 2010 ‘Baltic Talents’ en in 2009 ‘Debut’. Ook in Oekraïne en Moldavië kon ze iets mee naar huis nemen. Ze is familie van Kristina Zaharova, die in 2004 ook de gooi deed naar de Letse deelname. Ze leert ook nu op de gitaar te spelen en ze doet ook aan atletiek en basketbal.

Normaal zou Letland niet hebben meegedaan aan het Junior Eurovisie Songfestival 2011, maar LTV werd op het laatste moment nog overhaalt om deel te nemen aan het Junior Eurovisie Songfestival in Armenië. Ze kozen intern voor Amanda en op 15 oktober ging haar song ‘Moondog’ in prémiere op het officiële YouTube-kanaal van JuniorEurovision.tv. Voor haar song kreeg ze hulp van Janis Lusens en Guntars Racs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws