In ‘Het Laatste Nieuws’ staat vandaag te lezen dat Azerbeidzjan honderden gezinnen wegpest voor het komende Eurovisie Songfestival. De BBC bracht dit weekend het verhaal op zijn website. In Bakoe stond er voor hun overwinning in mei nog geen voldoende grote hal om het Songfestival in te organiseren en besloten ze daar om vrijwel meteen een nieuwe hal te bouwen. Voor honderden gezinnen lijkt dit op vandaag de dag een groot drama, want de bewoners rondom het bouwterein (foto) moeten vertrekken.
‘De eerst mooie en rustige omgeving is helemaal veranderd in een bouwwerf’ zegt een vrouw die in een appartement aan het terein woont, het enigste dat er nog staat trouwens. Voor nieuwjaar moet ze verhuizen, anders wordt ze eventueel met geweld eruit gegooit. Bakoe probeert om zijn imago als Sovjet-staat van zich af te vegen, maar deze verhalen maken het er niet beter op. De inwoners krijgen € 1.470,- per vierkante meter en dat is veel minder dan de helft dat ze oorspronkelijk betaald hebben. Lees het volledige artikel op HLN.BE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws