Vanavond start er in Albanië de vijftigste feesteditie van het populaire ‘Festivali i Këngës’. Voor de gelegenheid heeft de Albanese omroep van het festival een vierdaagse gemaakt; twee halve finales om maandag en dinsdag, een special met de beste hits van de wedstrijd op woensdag en de uiteindelijke finale op donderdag. Vandaag staat de eerste halve finale op de planning. Van de 14 songs die vanavond te horen zijn, gaan er acht door naar de finale van komende donderdag.
  
Eerste halve finale ‘Festivali i Këngës 50’

01. Gerta Mahmutaj – Pyete zemrën
02. Entela Zhula – Ndjehem Bosh
03. Bashkim Alibali – Këngën time merr vehtë
04. Samanta Karavello – Zgjomë një tjetër ëndërr
05. Endri dhe Stefi Prifti – Iluzion
06. Rona Nishliu – Suus
07. Rudina Delia – Më kërko
08. Marjeta Billo -Vlen sa një jetë
09. Claudio La Regina – Kur të pasha
10. Hercina Matmuja – Aty ku më le
11. Orinda Huta – Dorëzohem
12. Altin Goci – Kthehem prap
13. Elton Deda – Kristal
14. Evans Rama – Ti nuk mundesh
 

Presentatietrio van dienst is Enkeleida Zeko, Hygerta Sako en Nik Xhelilaj. ‘Festivali i Këngës’ is zoals de voorbije jaren weer in het ‘Pallati i Kongreseve’ in Tirana. In de jury zetelen: Zhani Ciko, Zana Shuteriqi, Robert Rakipllari, Redon Makashi, Edi Xhani, Aldo Shllaku en Ndriçim Xhepa. De uitslag is op basis van 100 % jurystemming. De show start om 20:30. RTSH zal voor het eerst ook een officiële livestream aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws