Strajs is het dan eindelijk zo ver: het negende Junior Eurovisie Songfestival 2011. In de show zullen we ook ‘spokepersons’ zien. En in elk land geeft één of twee mensen ook commentaar. Maar wie gaat dat allemaal doen? Voor België geven Kristien Maes en Tom De Cock (foto) commentaar en zullen Jill én Lauren de puinten geven? Maar hoe moeten de Belgen stemmen? We zetten ze allemaal eens op een rijtje…
Hoe bel je en sms je?
Bel naar het nummer 0905 563 XX (De ‘XX’ vervang je door het startcijfer van je favoriete liedje) of SMS XX (De ‘XX’ vervang je door het startcijfer van je favoriete liedje) naar 6000. Eén stem kost € 0,50. De landen waarop je kan stemmen zijn: Rusland (01), Letland (02), Moldavië (03), Armenië (04), Bulgarije (05), Litouwen (06), Oekraïne (07), Macedonië (08), Nederland (09), Wit-Rusland (10), Zweden (11) en Georgië (12). Op België (13) kan je niet stemmen.
 
De commentatoren voor vanavond?
Rusland: Olga Shelest
Letland: Markus Riva (Vanuit Riga)
Moldovië: Rusalina Rusu (Vanuit Chisinau)
Armenië: Artak Vardanyan & Mariana Javakhyan (2007)
Bulgarije: Onbekend (Vanuit Sofia)
Litouwen: Darius Uzkuraitis (Vanuit Vilnius)
Oekraïne: Timur Miroshnichenko (Host 2009)
Macedonië: Elizabeta Cabova (Vanuit Skopje)
Nederland: Marcel Kuijer
Wit-Rusland: Denis Kuryan (Host 2010)
Zweden: Ylva Hallen & Edward Af Sillen (Vanuit Stockholm)
Georgië: Timur Kvirkvelia (Vanuit Tbilisi)
België: Kristien Maes & Tom De Cock (Vanuit Brussel)
 
Wie geeft de punten?
Rusland: Valentin Sadiki
Letland: Sarlote Lenmane (2010)
Moldovië: Stefan Roscovan (2010)
Armenië: Razmik Aghajanyan
Bulgarije: Samuil Sarandev-Sancho
Litouwen: Domynikas Zvirblis
Oekraïne: Amanda Koeing
Macedonië: Anja Veterova (2010)
Nederland: Anna Lagerweij (2010)
Wit-Rusland: Anna Kovalyova
Zweden: Ina-Jane von Herff
Georgië: Elena Makashvili (2009)
België: Jill & Lauren (2010)
 
Op zijn beurt zenden alle landen het festival live uit; Rusland (Россия1), Letland (LTV7), Moldavië (Moldova 1), Armenië (Armenia 1), Bulgarije (BNT 1), Litouwen (LRT), Oekraïne (Перший), Macedonië (MTV 2), Nederland (Nederland 3), Wit-Rusland (Belarus 1), Zweden (SVT B) en België (Eén). Ze zullen het allemaal live uitzenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws