ERR heeft de 20 kandidaten bekendgemaakt die zullen strijden voor het ticket naar Azerbeidzjan. In ‘Eesti Laul 2012’ zullen in twee halve finales de twintig kandidaten gehalveerd worden naar tien (telkens gaan er vijf door per halve finale). In de halve finales en finale in het een mix van televoting en vakjury die het gaat bepalen, enkel in de allerlaatste fase zal enkel de kijker beslissen. De beste twee in de finale moeten dan nog eens tegen elkaar strijden voor de stem van de kijker.
Ondermeer Malcolm Lincoln (Estland 2010), Lenna van Vanilla Ninja (Zwitserland 2005) en een handjevol kandidaten die het al eens één keer of meerdere keren geprobeert hebben om deel te nemen. De indeling van de halve finales zal later bekend worden gemaakt. Op 18 en 25 februari zijn er de halve finales en op zaterdag 3 maart kent men de Estse kandidaat én song.

Kandidaten ‘Eesti Laul 2012’

Malcolm Lincoln – Bye
Teele Viira – City Nights
Janne Saar – Fight for Love
Pop Maniacs – I Don’t Know
Erasmus Rotterdamist – Kuu Pääle
Ott Lepland – Kuula
Liis Lemsalu – Made Up My Mind
Lenna – Mina Jään
Milky Whip – My Love
Traffic – Nasa
Tenfold Rabbit – Oblivion
Cat Eye – Ride
Orelipoiss – Zombi
August Hunt – Tantsulõvi
Mimicry – The Destination
Soul Militia – The Future is Now
Los Paranoias – Valedetektor
Birgit Õigemeel – You’re Not Alone
Soundclear – A Little Soldier
Mia – Bon Voyage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws