Dit jaar waren er maar liefst twee oud-winnaars die terugkeerden naar het Songfestival. Wie deed hen dat voor, of kon het ook andersom? Eerst deelnemen en niet winnen en enkele edities later het wel doen. Het waren er 19; 19 winnaars die voor of na hun overwinning deelneemden. Gedurende 19 weken kijken we elke zaterdag dus naar één winnaar terug.

In 1999 won Zweden voorlopig voor het laatst, maar in 2008 wou Charlotte Perrelli haar land een vijfde overwinning bezorgen. Een favoriet bij velen, maar toch niet het gehoopte resultaat. Het had niet veel gescheeld of ze was niet eens in de finale geraakt.

 

Deelname 1: 1999; 1e plaats (163 punten)

Deelname 2: 2008; 18e plaats (47 punten)
 
1999. Toen noemde ze nog Charlotte Nilsson en nam ze ook deel als Charlotte Nilsson aan Melodifestivalen.  Op 27 februari 1999 zit ze in de finale, die plaatsvinden in de Victoriahallen in Stockholm. Ze won de finale met grote voorsprong. Het lied ‘Tusen och en natt’ wordt voor het Eurovisie Songfestival in Jeruzalem vertaald naar ‘Take Me To Your Heaven’. Een meesterzet blijkt, want ze wint op die 29e mei ook het Songfestival met 163 punten; 17 meer dan het IJslandse liedje op de tweede plaats.

2008. Ondertussen gaat ze al enkele jaren onder de naam Charlotte Perrelli. Een aanbieding van de Zweedse omroep om opnieuw deel te nemen, neemt ze graag aan. Ze wint haar halve finale en ook de finale wint ze. Op het Songfestival eindigde ze pas twaalfde in de halve finale, maar dankzij de wildcard ging ze toch naar de finale. In de finale eindigde ze met ‘Hero’ op een gedeelde achttiende plaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws