Dit jaar waren er maar liefst twee oud-winnaars die terugkeerden naar het Songfestival. Wie deed hen dat voor, of kon het ook andersom? Eerst deelnemen en niet winnen en enkele edities later het wel doen. Het waren er 19; 19 winnaars die voor of na hun overwinning deelneemden. Gedurende 19 weken kijken we elke zaterdag dus naar één winnaar terug.

De laatste in deze reeks is de winnares van vorig jaar, die dit jaar al terugkeerde. Lena Meyer-Landrut uit Duitsland was de derde in de historie die haar titel kwam verdedigen en deze deed het beter dan haar twee voorgangers.
 
Deelname 1: 2010; 1e plaats (246 punten)
Deelname 2: 2011; 10e plaats (107 punten)
 
Lena raakte bekend in 2010 dankzij het Eurovisie Songfestival. Voor dat was ze een nobele onbekende, maar toch werd ze snel favoriet in ‘Unser Star Für Oslo’. Die wint ze ook met ‘Satellite’, en ze breekt records in de Duitse legale downloadcharts. In Oslo start ze ook bij de favorieten en die rol maakt ze ook waar. Met 246 punten haalde Lena de eerste overwinning binnen voor een verenigd Duitsland. Ze wordt onthaald op de luchthaven in Duitsland als een volkheld en enkele dagen later komt er al het bericht dat ze opnieuw wilt gaan.

In juni vorig jaar raakt al officieel bekend zat ze haar titel gaat verdedigen. ‘Taken By A Stranger’ kreeg tijdens de nationale finale bijna 80 % van de stemmen tijdens de superfinale. Tijdens de internationale finale, afgelopen mei in het Duitse Düsseldorf treed ze rechtstreeks aan in de finale en eindigt ze op een tiende plaats en met 107 punten, vlak voor haar idolen van Blue.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws