De Zwitsers zullen vanavond hun inzending kennen voor het Eurovisie Songfestival 2012 kennen. Het zal het eerste land zijn dat de kandidaat én song kiest. Vorig jaar werd er voor het eerst in jaren terug een nationale finale gehouden. Dit jaar gaat men op hetzelfde elan verder met ‘Die grosse Entscheidungs Show’. Eén naam valt alvast op in het lijstje van kandidaten; namelijk die van Lys Assia. Zij won het Songfestival in 1956 als allereerste en nam de twee jaren erna ook deel voor Zwitserland.
Finalisten ‘Die grosse Entscheidungs Show’
01. Patric Scott feat. Fabienne Louves – Real love
02. Emel – She
03. Chiara Dubey – Amina nuova
04. Guillermo Sorya – Baby baby baby
05. Macy – Shining
06. Sosofluo – Quand je ferme les yeux
07. Atomic Angels – Black symphony
08. Ivo – Peace & Freedom
09. Ze Flying Zézettes Orchestra – L’autre
10. Raphael Jeger – The song in my head
11. I Quattro – Fragile
12. Sinplus – Unbreakable
13. Lys Assia – C’était ma vie
14. Katherine St-Laurent – Wrong to let you go
 
De show start om 20:05 en is te bekijken op de Duitstalige SF, de Italiaanstalige RSI en het Franstalige TSR en zal plaatsvinden in Bodensee Arena in Kreuzlingen. De winnaar zal worden bepaald door 100 % televoting. Tijdens de show zullen niet de volledige versies te horen zijn, maar versies van 2 minuten. Sven Epiney presenteert de show. De show is online hier te bekijken.
  
Tijdens de vorige editie, het Eurovisie Songfestival in het Duitse Düsseldorf haalde Zwitserland de finale met ‘In Love For A While‘ van Anna Rossinelli. Daar eindigde het land wel op de allerlaatste plaats, met 10 punten van het Verenigd Koninkrijk, 5 uit Servië en 4 uit Slowakije, wat een totaal van 19 punten maakt. In de halve finale eindigde Rossinelli op een nipte tiende plaats. Toch haalde Zwitserland voor het eerst sinds 2006 een finaleplaats en was men tevreden over de nieuwe voorronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws