Jerevan maakt zich klaar voor de grote finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2011. Vanavond om 19:30 onze tijd zal een feest van ruim 120 minuten losbarsten in de Karen Demirchyan Arena. Ook België en Nederland doen weer traditiegetrouw mee; de Nederlandse Rachel zal als negende op het podium staan en onze Belgische Femke sluit de rij van 13 kandidaten. Vandaag gaan de kandidaten alvorens hun kunnen te laten zien tijdens de grote liveshow, ook nog één maal repteren en dit om 14:00 lokale tijd.
Kandidaten ‘Junior Eurovise Songfestival 2011’

01. Rusland: Katya Ryabova – Kak Romeo I Julietta
02. Letland: Amanda Bashmakova – Moondog
03. Moldavië: Lerica – No-No
04. Armenië: Dalita – Welcome to Armenia
05. Bulgarije: Ivan Ivanov – Supergeroy
06. Litouwen: Paulina Skrablytė – Debesys
07. Oekraïne: Kristall – Evropa
08. VJR Macedonië: Dorijan Dlaka – Zhimi ovoj frak
09. Nederland: Rachel – Ik ben een teenager
10. Wit-Rusland: Lidia Zabolotskaya – Angely dobra
11. Zweden: Erik Rapp – Jag faller
12. Georgië: Candy – Candy Music
13. België: Femke – Een Kusje Meer

De show start vlak na het weerbericht op Eén om 19:30. Commentaar wordt, net zoals vorig jaar geleverd door de presentatrice van Junior Eurosong; Kristien Maes en MNM DJ Tom De Cock. De Belgische punten en de eigenlijke afsluiting van de puntentelling worden gedaan door de kandidaten van vorig jaar, Jill en Lauren. In Nederland doet Marcel Kuijer het commentaar en geeft Anna Lagerweij, één van de twee meisjes van vorig jaar de punten.
Dit jaar zijn er enkele belangrijke veranderingen in het programma. Voor het eerst sinds Hasselt 2005 gaan de lijnen pas open na alle liedjes en voor het eerst sinds Lillehammer 2004 worden de punten door de spokepersons volledig gedaan; de afgelopen jaren werden de eerste vijf punten zo gegeven.
Wil je vanavond meestemmen, maar je weet niet precies op wie? Download dan ons stemformulier. De presentatie van vanavond zal in handen liggen van Gohar Gasparyan en Avet Barseghyan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws