In Albanië is er vanavond de tweede halve finale van ‘Festivali i Këngës’. Dit jaar is het een feesteditie, want het festival blaast vijftig kaarsjes uit. Gisteren mochten al veertien kandidaten op het podium, waarvan er tien (en niet acht zoals eerst gedacht) ook door zijn gegaan naar de finale van overmorgen, donderdag 30 december. Vanavond is er een oude bekende op het podium; Frederik Ndoci won eind 2006 ‘FiK’ en mocht in 2007 naar Helsinki. Hij haalde met ‘Hear My Plea’ de finale niet. Albanië werd elfde toen.
Tweede halve finale ‘Festivali i Këngës 50’
01. Toni Mehmetaj – Ëndrra e parë
02. Dr. Flori – Personale
03. Kamela Islamaj – Mbi yje
04. Frederik Ndoci – Oh.. jeta ime
05. Marsida Saraci – Eja më merr
06. Bojken Lako – Të zakonshëm
07. Sindi Berisha – Braktisur
08. Mariza Ikonomi – Më ler të të dua
09. Kujtim Prodani – Digjem
10. Iris Hoxha – Pa ty .. asnje sekond
11. Saimir Braho – Përjetësi
12. Goldi Halili – Rroj për dashurinë
13. Xhensila Myrtezaj – Lulet mbledh për hënën
14. Elhaida Dani – Mijra vjet

Presentatietrio van dienst is Enkeleida Zeko, Hygerta Sako en Nik Xhelilaj. ‘Festivali i Këngës’ is zoals de voorbije jaren weer in het ‘Pallati i Kongreseve’ in Tirana. In de jury zetelen: Zhani Ciko, Zana Shuteriqi, Robert Rakipllari, Redon Makashi, Edi Xhani, Aldo Shllaku en Ndriçim Xhepa. De uitslag is op basis van 100 % jurystemming. De show start rond de klok van 20:30. RTSH zal voor het eerst ook een officiële livestream aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws