Vanavond is er in Slovenië de halve finale van de eerste fase van hun nationale Songfestivalparcours. ‘Misija Evrovizija’ heeft vanavond vier kandidaten in de aanbieding; drie vrouwen die solo zingen en één vrouwelijk duo. Vorige week moest Flora Ema Lotrič de show verlaten in de kwartfinale. Vanavond werkt men iets anders bij de eliminatie; de beste twee van de kijkers mogen nu naar de finale, de andere twee worden overgeleverd aan de jury.
 
Halve finale ‘Misija Evrovizija’ [UPDATE 23:51]
Eva & Nika Prusnik [Gered door jury]
Eva Boto
Manuela Brečko [Uitgeschakeld]
Nika Zorjan
 
[UPDATE 23:51] De finale is inderdaad op zondag 8 januari 2012. Op oudjaarsavond is er een special met songs van de acht laatste kandidaten van ‘Misija Evrovizija’ Eurovisienummers zullen brengen. De show zal ‘Misija 2012’ noemen en start om 20:00. Finale met het liedje voor Bakoe is pas in februari 2012.

Iedere kandidaat moet twee songs zingen. Eéntje is van eigen keuze en ééntje is een jurykeuze. Ook moet het een up-templied én een ballade zijn. Dit doet men om aan te tonen of dat men wel beiden tempo’s en hoogtes aankan. Klemen Slakonja en Maja Keuc, de Sloveense kandidaat in Düsseldorf presenteren ‘Misija Evrovizija’ vanaf 20:00. De finale krijgt nu ook een definitieve datum te hebben gekregen na de feestdagen, op zondag 8 januari 2012. Op eerste kerstdag, de oorspronkelijke datum van de finale zal de zender een documentaire uitzenden en op nieuwjaarsdag is er een Sloveense film.

 
Vanavond zullen er nog geen liedjes voor Bakoe te horen zijn. Pas in EMA, de effectieve voorronde zal er een lied gekozen worden. De jury bestaat uit Darya Svajger, Tina Marinšek, Jonas Žnidaršič en Raay. De show is te volgen via TVSLO 1 en via deze livestream. Na de show worden video’s op rtvslo.si/misijaevrovizija geplaatst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws