In Albanië komt er vanavond een einde aan de jubileumeditie van ‘Festivali i Këngës’. Het festival viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. We zullen zo ook de kandidaat kennen voor het land in Azerbeidzjan tijdens het Eurovisie Songfestival 2012 en de opvolger van Aurela Gaçe, die vorig jaar de 49e editie van ‘Festivali i Këngës’ won. Tijdens de twee halve finales met elks veertien kandidaten vielen er slechts acht kandidaten af en zullen we vanavond een grote finale hebben met maar liefst twintig finalisten en dus ook twintig songs.
  
Finalisten ‘Festivali i Këngës’
01. Bojken Lako & Sam – Te zakonshem
02. Saimir Braho – Ajer
03. Marjeta Billo – Vlen sa nje jete
04. Herci Matmuja – Aty ku me le
05. Xhensila Myrtezaj – Lulet mbledh per henen
06. Toni Mehmetaj – Endrra e pare
07. Iris Hoxha – Pa ty .. asnje sekond
08. Gerta Mahmutaj – Pyete Zemren
09. Bashkim Alibali – Kengen time merr vehte
10. Altin Goci – Kthehem prap
11. Elton Deda – Kristal
12. Endri dhe Stefi Prifti – Mbi çdo iluzion
13. Rona Nishliu – Suus
14. Kamela Islamaj – Mbi yje
15. Frederik Ndoci – Oh.. jeta ime
16. Mariza Ikonomi – Me ler te te dua
17. Elhaida Dani – Mijra vjet
18. Rudina Delia – Me kerko
19. Samanta Karavello – Zgjome nje tjeter enderr
20. Dr. Flori – Personale

 

Vanuit het ‘Pallati i Kongreseve’ in de Albanese hoofdtad Tirana presenteren Enkeleida Zeko, Hygerta Sako en Nik Xhelilaj de vijftigste finale van ‘Festivali i Këngës’ De winnaar wordt 100 % gekozen door een jury die bestaat uit Zhani Ciko, Zana Shuteriqi, Robert Rakipllari, Redon Makashi, Edi Xhani, Aldo Shllaku en Ndriçim Xhepa. De finale start rond de klok van 20:30 en is hier te volgen. Rond middernacht kennen we de winnaar.

 
Tijdens het laatste Eurovisie Songfestival dit jaar was Aurela Gaçe de uitverkorene die Albanie mocht vertegenwoordigen in Düsseldorf. Ze zong ‘Feel the passion‘, maar werd toch vrij onverwacht uitgeschakeld in de halve finale. Ze kregen 47 punten van zeven verschillende landen (waaronder het maximum van Griekenland) en bereikte daardoor de veertiende plaats. Gaçe won ‘Festivali i Këngës’ al in 1999 en 2001, maar toen was Albanië nog geen deelnemer op het Eurovisie Songfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws