Voor het eerst sinds 2009 komt Wit-Rusland terug met hun nationale voorronde ‘EuroFest’. Vanavond is er vanaf 19:55 onze tijd de halve finale. Vijftien kandidaten strijden voor vijf plaatsen in de finale, die volgende maand zal plaatsvinden op zaterdag 28 janarui. Anastasiya Vinnikova, die voor de editie van 2011 door de omroep intern werd gekozen om Wit-Rusland te vertegenwoordigen, zit ook bij deze vijftien kandiaten. Een handjevol van deze kandidaten heeft ook al eens in een eerdere editie meegedaan.
 
Halve finale ‘EuroFest 2012’
01. Anna Blagova – You
02. German – Keep faith
03. Aura – Hands up!
04. Alexandra Gaiduk & Natalia Baldina – Loveless
05. Gunesh – And morning will come
06. Anastasiya Vinnikova – Shining in twilight
07. The Champions – It’s your time
08. Yan Zhenchek & Outerplain – We Are The Candles
09. Ekivoki – Number one
10. Victoria Aleshko – Dream
11. Alena Lanskaya – All my life
12. Uzari – The winner
13. Nuteki – Superheroes
14. Litesound – We are the heroes
15. Thriller – Message to the world
 
Een mix van televoting en vakjury zullen bepalen welke vijf naar de finale mogen. Die jury bestaat uit Inna Afanasieva, Alexey Khlestov, Alexnader Tikhanovich, Anatoly Yarmolenko, Nikolay Skorikov, Yuriy Vaschuk, Leonid Shirin, Evgeny Oleinik, Alexander Mezhenniy en Dmitry Baranov. ‘EuroFest’ start om  19:55 Belgische tijd. Een livestream is hier te volgen. Denis Kuryan, presentator van het Junior Eurovisie Songfestival in Minsk presenteert vanavond ‘EuroFest’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws