Ook in Denemarken werd vandaag bekend wie er zal meedoen aan de nationale finale, ‘Dansk Melodi Grand Prix’. Zoals bekend zal het vanaf nu zijn dat televoting en een normale jury de kandidaten tijdens de show van tien naar drie zal reduceren en dat dan een combinatie van televoting en internationale vakjury de winnaar zal bepalen. Beiden hebben telkens 50 % stemrecht. Het lied van Aya, ‘Best Thing I Got’ is geschreven door de schrijvers van Satellite, het winnend lied van Lena in 2010.
Finalisten ‘Dansk Melodi Grand Prix 2012’
01. Jesper Nohrstedt – Take Our Hearts
02. Valen:tine – Nowhere
03. Aya – Best Thing I Got
04. Kenneth Potempa – Reach For The Sky
05. Ditte Marie – Overflow
06. Emilia & Philip Halloun – Baby, Love Me
07. Suriya – Forever I B Young
08. Karen Viuff – Universe
09. Soluna – Should’ve Known Better
10. Christian Brøns og Patrick Isaksson – Venter

[UPDATE 9/1, 21:54] ‘Nowhere’ van Valen:tine is uit de wedstrijd gegooit omdat het lied al voor 1 september op het internet is verschenen. De finale gaat nu door met negen kandidaten.
 
Fragmenten van de liedjes verschijnen op maandag 16 januari op de site van de wedstrijd en twee dagen later zullen de volledige liedjes te horen zijn en zal de cd uitkomen. De finale is op zaterdag 21 januari en start om 20:00. DMGP zal aan elkaar worden gepraat door Louise Wolff en Emil Thorup in het Gigantium van Aalborg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws