Tijdens de loting van wie in welke halve finale zal zitten, is er uit de bus gekomen dat Iris voor België in de eerste halve finale van dinsdag 22 mei zal moeten aantreden. Zij zal dit doen in de eerste helft. België zat samen in een pot met Armenië, Cyprus, Griekenland, Nederland en Turkije . In de eerste halve finale zullen achttien landen deelnemen, in de tweede worden dat er negentien. Onze noorderburen zitten in de andere halve finale en zullen ook hun deelnemer zal moeten zingen bij de eerste helft.

1e halve finale, dinsdag 22 mei
01-09 Albanië, België, Finland, Griekenland, IJsland, Letland, Montengro, Roemenië, Zwitserland
10-19 Cyprus, Denemarken, Hongarije, Ierland, Israël, Moldavië, Oostenrijk, Rusland, San Marino
2e halve finale, donderdag 24 mei
01-09 Armenië, Bulgarije, Macedonië, Malta, Nederland, Oekraïne, Portugal, Servië, Wit-Rusland 
10-19 Bosnië & Herz., Estland, Georgië, Kroatië, Litouwen, Noorwegen, Slovenië, Slowakije, Turkije, Zweden
Azerbeidzjan, Italië en Spanje stemmen in de eerste halve finale. Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk stemmen in de tweede halve finale. Duitsland had een aanzoek ingediend om te stemmen in de tweede halve finale. In maart zal de exacte volgorde worden geloot, als alle inzendingen publiek zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws