In Cyprus valt vanavond de beslissing met welk liedje Ivi Adamou naar het Eurovisie Songfestival 2012 trekt. In een speciaal opgezette show zal ze drie liedjes presenteren, die eigenlijk wel al even online staan, sinds 6 januari. Haar liedjes werden gemaakt door ondermeer Lene Dissing (Tekst/muziek Andorra 2009), Jakob Schack Glæsner (Tekst/muziek Denemarken 2011) en Alex Papaconstantinos (Muziek Azerbeidzjan 2009, Griekenland 2007). Ivi Adamou werd in augustus van vorig jaar intern geselecteerd door CyBC.
De drie keuzenummers
1. Call the police

2. You don’t belong here
3. La La Love

De drie nummers staan online op een speciale Songfestivalsite van de Cypriotische omroep. Het programma start om 20:00 onze tijd en is via livestream te volgen. Een jury en het televoting publiek zal het winnend lied bepalen. Christos Grigoriades zal het programma van 90 minuten presenteren.

In december 2009 stuurde de Cypriotische omroep al het bericht in de wereld dat het de winnaar van een talentenjacht het land mag vertegenwoordigen in 2011. Die talentenjacht werd in september 2010 gewonnen door Christos Mylordos en eind februari 2011 kwam ‘”San aggelos s’agapisas” naar buiten als het nummer. Mylordos haalde de finale niet in Düsseldorf en bleef steken op een voorlaatste plaats in de halve finale en 18 punten (8 uit Italië, 6 uit Oekraïne en 2 uit Duitsland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws