In de Baltische staat Letland start men vanavond met de eerste halve finale van ‘Eirodziesma 2012’. Tien kandidaten zullen vanavond strijden voor vijf plaatsen in de finale van over een dikke maand, zaterdag 18 februari. Andris Ābelīte was één van de vijf zangers van Bonaparti.lv in 2007 en Rūta Dūduma was een backing vocal van Musiqq vorig jaar in Düsseldorf. Ook Paula Dukure en PeR namen al eens eerder deel aan de Letse nationale voorrondes, maar zonder succes.
Eerste halve finale ‘Eirodziesma 2012’
01. Atis Ieviņš – Dancer
02. Nikolajs Puzikovs – Mīlestības nevar būt par daudz
03. Maia – No Limits To Dream
04. Samanta Tīna & Dāvids Kalandija – I Want You Back
05. Angelina & Alisa May – Rollin’ Up
06. Laura Bicāne un Romāns Sladzis – Freakin’ Out-
07. Paula Dukure – Celebration
08. Andris Ābelīte – We Can
09. Rūta Dūduma – My World
10. PeR – Disco Superfly
Een gelijke combinatie van jury- en publiekstemming zullen de vijf finalisten van vanavond bepalen. Net zoals vorig jaar is ‘Eirodziesma’ weer in evenementenhal ‘Jūras vārti’ in Ventspils. Deze eerste halve finale start om 20:20 onze tijd en is te volgen op LTV1.  Jolanta Strikaite en Valters Frīdenbergs zijn de presentatoren van dienst. De omroep zal een livestream aanbieden op zijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws