Vanmiddag zal tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt hoe dat ‘Echo (You and I) van Anggun zal klinken. Om 15:30 start de persconferentie op Midem, een muziekbeurs in Cannes en rond de klok van 16:00 zet de Franse omroep France 3 het lied ook op zijn website. De 37-jarige Anggun Cipta Sasmi werd eind november van vorig jaar voorgesteld aan de pers als Franse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2012 in Bakoe, Azerbeidzjan. Frankrijk staat rechtstreeks in de finale van zaterdag 26 mei.
 
Ook vorig jaar koos France 3 hun inzending intern en koos men voor operazanger Amaury Vassili. In februari stelde de omroep hem voor als kandidaat en aan het begin van de maand maart werd ‘Sognu’ online gezet. ‘Sognu’ stond tot vlak voor de finale in de top 5 van de bookmakers, maar kon toch de favorietenrol niet waarmaken. Uiteindelijk haalde Frankrijk een vijftiende plaats en 82 punten, waarvan het maximale aantal punten van Griekenland en België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws