In Hongarije start men vanavond vanuit de MTV Studios in Badapest met de zoektocht naar de tiende Hongaarse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Dit doet men in twee halve finales deze en volgende week en een grote finale met acht kandidaten op 11 februari. In de eerste halve finale van ‘A Dal’ (‘Het Lied’) zingen tien kandidaten. Van die tien zullen er vier zich plaatsen voor de finale. Drie daarvan worden gekozen door een vakjury en de vierde kandidaat kiest de Hongaarse kijker.
 
Eerste halve finale ‘A Dal’
András Kállay-Saunders – I Love You
Annamari Dancs – Feel

Attila Kökény & Tamara Bencsik – Állítsd meg az időt
Barna Pély, Eszter Pál & István Pál “Szalonna” – Hangok a szívekért
Caramel – Vízió
Compact Disco – Sound Of Our Hearts
Gabi Tóth – Nem kell végszó
Gábor Heincz – Learning To Let Go
Niki Gallusz & Márton Vizy – Európa, egy a szívünk
Rudi Krisz – A fél veled egész

In de vakjury zitten Jenő Csiszár, Philip Rákay, Viktor Rakonczai (V.I.P, Hongarije 1997) en Kati Wolf, die Hongarije vorig jaar vertegenwoordigde in Düsseldorf. De eerste halve finale van ‘A Dal’ start om 20:15 op m1 en is via livestream te volgen. De Hongaren moeten dit jaar aantreden in de eerste halve finale van dinsdag 22 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws