De eerste van drie voorrondes in IJsland is komende zaterdag. Net zoals vorig jaar maakt de IJslandse omroep RÚV op maandag de kandidaten bekend van de voorronde. Vijf kandidaten zitten in deze eerste voorronde. Jónsi vertegenwoordigde IJsland op het Songfestival in 2004 met ‘Heaven’, waar het op de negentiende plek in de finale eindigde met slechts 16 punten. Íris Hólm en Heiða Ólafsdóttir zaten al eens eerder in de IJslande preselectie, maar gingen niet naar het Songfestival.
 
Eerste voorronde ‘Söngvakeppni’
Blár opal – Stattu upp
Gréta Salóme and Jónsi – Mundu eftir mér
Heiða Ólafsdóttir – Við hjartarót mína
Íris Hólm – Leyndarmál
Fatherz’n’sonz – Rýtingur
 
RÚV heeft de nummers ook al online gezet op hun site omtrent Söngvakeppni. Net zoals vorig jaar zijn alle nummers in de eigen landstaal, maar dit kan nog veranderen op het Eurovisie Songfestival zelf. De eerste voorronde is komende zaterdag om 21:30 onze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws