Morgen worden de kandidaten voorgesteld voor de nationale finale van over een ruime twee weken, maar vandaag heeft DR, de Deense openbare omroep al enkele details vrijgegeven. Er zullen tien nummers meedoen aan de finale zoals altijd, maar nu gaat men niet in de duels werken zoals vroeger. Er zal tijdens de finale een top drie gekozen door het publiek die dan naar de superfinale gaan. In die superfinale kan het publiek dan ook zijn stem brengen, maar die zal maar voor de helft tellen.
De andere helft van de punten zal worden gebracht door vier internationale jury’s. Dat zijn de vier landen die de afgelopen vier jaar het Songfestival wonnen; Rusland, Noorwegen, Duitsland en Azerbeidzjan. Tijdens de finale gaat men naar de hoofdsteden via satelietverbinding. De directie van de omroep verklaart: ‘We waren zo dicht bij de overwinning de laatste twee edities, hopelijk is het met deze internationale jury voldoende om dat ene liedje te zoeken voor de overwinning.’ Denemarken kiest zijn inzending op zaterdag 21 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws