Denemarken stuurt dit jaar Soluna Samay naar het Eurovisie Songfestival in Bakoe, Azerbeidzjan. Zij zal daar “Should’ve Known Better” brengen. Ze won de superfinale met 110 punten. De internationale juries kozen eerder voor het lied van Jesper Nohrstedt, maar de Azerbeidzjaanse en de Deense jury waren voor Samay, en ook het televotend publiek koos voor haar lied. Soluna Samay is 21 jaar en is geboren in Guatemala en haar ouders komen uit Duitsland en Zwitserland, maar woont sinds haar tiende op een eilandje in Denemarken.

 

Uitslag superfinale ‘Dansk Melodi Grand Prix 2012’
1. Soluna Samay – Should’ve Known Better (110)
2. Jesper Nohrstedt – Take Our Hearts (102)
3. Christian Brøns og Patrick Isaksson – Venter (88)

Vroegtijdig uitgeschakeld
Aya – Best Thing I Got
Ditte Marie – Overflow
Emilia & Philip Halloun – Baby, Love Me
Karen Viuff – Universe
Kenneth Potempa – Reach For The Sky
Suriya – Forever I B Young

Vorig jaar haalde Denemarken de vijfde plaats in Düsseldorf met ‘New Tomorrow’, een liedje van de band A Friend In Londen. Het jaar daarvoor haalde Denemarken zelfs een vierde plaats. De show is hier te herbekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws