DR heeft bekendgemaakt wie er in de internationale jury zal zitten voor Azerbeidzjan, Duitsland, Noorwegen en Rusland, de vier laatste winnende landen van het Songfestival. Veel oud-kandidaten zitten in die jury’s. Ell & Nikki (2011) en Aysel (2009) zetelen in de jury van de Azeri’s, Roger Cicero (2007) in de Duitse, Alexander Rybak (2009) in de Noorse en Alexej Vorobjov (2011) in de Russische. Wie er in de Deense jury zit, zal men later laten weten. Elke jury heeft 10 % stemaandeel in de superfinale.
Azerbeidzjan Ell (2011), Nikki (2011), Isa Melikov, Dilara Kazikova, Aysel (2009)
Duitsland Oceana, Rüdiger Brans, Peter Bergener, Roger Cicero (2007), Mike Rötgens
Noorwegen Alexander Rybak (2009), Venke Knutson, Omer Bhatti, Kjell Petter Askerrud, Bjørn Johan Muri
Rusland Alexej Vorobjov (2011), Lera Masskva, Yuri Madianik, Anna Kulikov, Mario Durand
Nikki, Oceana, Alexander Rybak en Alexej Vorobjov zijn de voorzitters van de jury en zullen ook de punten voorlezen tijdens de nationale finale vanuit de hoofdstad van hun eigen land. Ondertussen heeft de Deense omroep korte fragmentjes vrijgegeven van de negen nummers. Deze zijn hier te beluisteren. Woensdag komt de compilatie-cd uit en zullen ook alle nummers in volledige lengte online staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws