De IJslanders kunnen vanavond hun eerste twee finalisten kiezen voor de finale van ‘Söngvakeppni’ op 11 februari. Die twee zullen komen uit de vijf artiesten die vanavond aantreden in de eerste voorronde. Onder hen zit Jónsi, die IJsland vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival 2004. Daar haalde hij een negentiende plaats met zijn lied ‘Heaven’. Ook Íris Hólm en Heiða Ólafsdóttir namen ooit al eens deel aan de IJslandse selectie en de laatste was een backing van Hera Björk in 2010.

Eerste voorronde ‘Söngvakeppni’
1. Íris Hólm – Leyndarmál
2. Fatherz’n’sonz – Rýtingur
3. Gréta Salóme and Jónsi – Mundu eftir mér
4. Blár opal – Stattu upp
5. Heiða Ólafsdóttir – Við hjartarót mína
 

Enkel de kijkers thuis stemmen mee vanavond. Om 21:30 Belgische tijd start deze eerste voorronde. Brynja Þorgeirsdóttir (Spokesperson 2008) zal het geheel presenteren. Een livestream is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws