De Denen kennen vanavond hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2012 in Azerbeidzjan. Niet tien, maar negen kandidaten verschijnen aan de start. Televoting (50 %) en een Deense jury (50 %) bepalen de drie kandidaten die doorgaan naar de superfinale. Daar bepaald opnieuw televoting (50 %) en een internationale jury van de vier laatste winnaars op het Eurovisie Songfestival (Azerbeidzjan, Duitsland, Noorwegen, Rusland) en ook Denemarken. Elks hebben ze 10 % stemaandeel in de superfinale. De hele jury heeft dus samen ook 50 % stemaandeel.
  
Finale ‘Dansk Melodi Grand Prix 2012’
01. Jesper Nohrstedt – Take Our Hearts
03. Aya – Best Thing I Got
04. Kenneth Potempa – Reach For The Sky
05. Ditte Marie – Overflow
06. Emilia & Philip Halloun – Baby, Love Me
07. Suriya – Forever I B Young
08. Karen Viuff – Universe
09. Soluna – Should’ve Known Better
10. Christian Brøns og Patrick Isaksson – Venter
 
[UPDATE 21:24] De drie superfinalisten zijn (op volgorde van bekendmaking)
Jesper Nohrstedt – Take Our Hearts
Christian Brøns og Patrick Isaksson – Venter
Soluna – Should’ve Known Better
     
‘Nowhere’ van Valen:tine werd vroegtijdig gediskwalificeerd omdat het al voor 1 september online stond. Er kwam geen vervangende inzending en voor ‘verwarring’ te voorkomen heeft men ook het startnummer van Valen:tine, 02 uit de show gehaald.

Presentatoren van dienst zijn Louise Wolff en Emil Thorup, die dit doen vanuit het Gigantium in Aalborg. Om 20:00 start de finale van ‘Dansk Melodi Grand Prix’ op DR1. De nummers zelf zijn te vinden op de compilatiecd van de wedstrijd en ook op dr.dk/melodigrandprix staan alle nummers. Hier is de show ook live te volgen vanaf de start.
Denemarken deed het afgelopen jaar heel goed op het Eurovisie Songfestival met de groep A Friend In London. Tijdens de finale van ‘Dansk Melodi Grand Prix’ vorig jaar werd deze groep verkozen door het Deense publiek. ‘New Tomorrow’, het lied van de groep haalde de tweede plaats in de halve finale waarin ze stonden, waar ze ook 135 punten. In de finale haalde Denemarken dan weer een vijfde plaats en 134 punten, waaronder de twaalf van Ierland, IJsland en Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws