Ook in Litouwen werd er vanavond gestreden voor plaatsen in de nationale finale, al dat niet dat het een vooropgenomen uitzending was., Drie kandidaten zijn door naar de finale. Beissoul, The Independent en Multiks hebben die plaatsen gehaald. Zij kregen de meeste gecombineerde stemmen van de Litouwse kijkers en de Litouwse vakjury en zijn daarmee ook de eerste drie gekende finalisten van de Litouwse nationale finale van over een maand, op zaterdag 3 maart.

 
Uitslag eerste voorronde Litouwen (Jury + Televoting = Totaal)
1. Beissoul – Why (12+12=24)
2. The Independent – Baby (10+8=18)
3. Multiks – Star (7+10=17)
4. Uitgeschakeld The Artrace – Fly LT (8+5=13)
5. Uitgeschakeld Kamile Kielaite – Try (8+4=12)
6. Uitgeschakeld Chill out, have no doubt – Until the end (4+6=10)
7. Uitgeschakeld Valdas Maksvytis – Dar laiko yra (3+7=10)
8. Uitgeschakeld Indigo – Sugrizk (6+2=8)
9. Uitgeschakeld Laisva – Nutolk (5+3=8)

Voor diegene die niet gekozen zijn, is er nog een kleine kans op de finale, want er zal nog één kandidaat worden bijgevoegd van een stemming voor de Android-, iPhone- en/of iPadgebruikers. De drie die doorgingen naar de finale, zijn ook diegene die het best uit die stemming kwamen, de andere kegen allemaal negatieve stemmen, met een dieptepunt tot bijna 150.000 negatieve stemmen voor één kandidaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws