onny Montell, DAR en Simona Milinytė hebben zich kunnen plaatsen voor de finale in Litouwen van volgende week zaterdag. Donny, DAR en Simona eindigden respectievelijk op de eerste, tweede en derde plaats. Volgende week is er dus de finale in Litouwen, waar in de eerste ronde de televoters en de vakjury drie kandidaten kiezen voor de superfinale en in die superfinale zal enkel een vakjury bepalen wie er voor hun naar het Eurovisie Songfestival in Bakoe afreist.
Einduitslag vierde voorronde Litouwen (Jury + Televoting = Totaal)
1. Donny Montell – Love is blind (12+12=24)
2. DAR – Home (10+8=18)
3. Simona Milinyte – One of a kind (8+10=18)
4. Merlin – Wheel of time (7+4=11)
5. LadyBell – Mano muzika (5+5=10)
6. Laiptai – Asaru lietus (4+6=10)
7. Greta Smidt – The one (3+7=10)
8. Donata Virbilaite – Superman (6+3=9)
9. Vaida feat. Movetron – Medieval love (2+2=4)

Er komt normaal gezien ook nog een winnaar uit de stemming met de smartphone. De kandidaat die hier de meeste positieve stemmen haalde, maar niet werd geselecteerd tijdens de voorrondes door de televoters en de kijkers, zou nog doormogen naar de finale. Greta Šmidt zou hier de winnaar zijn met ‘The One’. Zij kreeg tijdens de voorronde van vanavond ruim 164.000 positieve voorkeurstemmen. Het dieptepunt van deze voting was tevens ook vanavond met 346.964 negatieve stemmen voor LadyBell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws