In de Malmö Arena is er vanavond de laatste voorronde alweer van het succesvolle ‘Melodifestivalen 2012’. Danny Saucedo, runner-up vorig jaar tijdens Melodifestivalen, Hanne Lindblad en Lotta Engberg namen al eens eerder deel, net zoals Charlotte Perrelli. Zij won ‘Melodifestivalen 1999’ én nadien ook het Eurovisie Songfestival 1999 met ‘Take Me To Your Heaven’. Negen jaar later, in 2008 won ze opnieuw de Zweedse voorronde en behaalde een achttiende plaats in Belgrado met ‘Hero’
     
Vierde voorronde ‘Melodifestivalen 2012’
1. Charlotte Perrelli – The Girl
2. OPA! – Allting blir bra igen
3. Dynazty – Land Of Broken Dreams
4. Lotta Engberg och Christer Sjögren – Don’t Let Me Down
5. Hanna Lindblad – Goosebumps
6. Axel Algmark – Kyss mig
7. Lisa Miskovsky – Why Start A Fire
8. Danny Saucedo – Amazing  

[UPDATE 21:05] Deze kandidaten maken alvast geen kans meer na de eerste ronde en zijn uitgeschakeld:
6e plaats: Axel Algmark – Kyss mig
7e plaats:Hanna Lindblad – Goosebumps

8e plaats: OPA! – Allting blir bra igen

De eerste twee gaan naar de finale in Globen, de nummers drie en vier gaan naar de herkansingsronde in Nyköping van volgende week, de andere vier zijn uitgeschakeld. De presentatie wordt verzorgd door Helena Bergström, Gina Draw en Sarah Dawn Finer, kandidaat in 2007 en 2009. Melodifestivalen start om 20:00 en is te zien op SVT1, SVT World en ook op SVT Play. Fragmenten van de songs (vanaf 14u; volledige songs) staan ook op de site en vanaf vanavond zijn ook alle voorrondes terug te herbekijken op de site. Zweden is één van de deelnemers van de tweede halve finale van 24 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws