Vanavond stelt de Macedonische omroep in een speciale uitzending de inzending van het land voor, dat Kaliopi zal brengen. Het is de eerste keer sinds dat Macedonië op het Songfestival verschijnt, dat het land volledig intern kiest. In 2004 koos men de kandidaat, de inmiddels overleden Toše Proeski ook intern, maar was er wel keuze voor het publiek qua songs. Nu gaat de omroep volledig intern, waarschijnlijk door de slechte resultaten van de afgelopen jaren. Kaliopi zingt het lied dus en het is al bekend dat het nummer ‘Cnro i Belo’ heet.
De show start om 21:00 en zal te bekijken vallen via de officiële site van het Eurovisie Songfestival. De Macedoniërs zitten in de tweede halve finale van donderdag 22 mei.
Vorig jaar koos men nog met het vertrouwde format in een langdradige nationale finale. Van de twintig kandidaten kwam Vlatko Ilievski als beste uit de bus, met zowel het maximum van de jury als dat van de kijker. Hij mocht met ‘Rusinka’ dus afreizen naar Düsseldorf. Helaas voor hem mocht hij al na de halve finale terugkeren naar Skopje, want hij eindigde in zijn halve finale zestiende met 36 punten, waaronder tien van Bosnië en Herzegovina als maximumpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws