Vanuit een uitverkochte Harpa Concert Hall in de IJslandse hoofdstad hebben Greta Salóme & Jónsi  het ticket naar Bakoe kunnen bemachtigen. Zij wonnen vanavond ‘Songvakeppni 2012’ met hun nummer ‘Mundu eftir mér’. De nummers ‘Mundu eftir mér’ en ‘Stattu upp’ bleven als laatste tweede over, maar ‘Mundu eftir mér’ trok dus aan het langste eind en mag naar de eerste halve finale van het Songfesitval op dinsdag 22 mei. Het zal de tweede keer zijn dat Jónsi IJsland vertegenwoordigt op het Songfestival, de vorige keer was in 2004.

Einduitslag ‘Songvakeppni 2012’
1. Greta Salóme and Jónsi – Mundu eftir mér

2. Blár Opal – Stattu upp

Overige kandidaten
Heiða and Guðrún Árný – Aldrei sleppir mér
Magni Ásgeirsson – Hugarró
Simbi og Hrútspungarnir – Hey
Regína Ósk – Hjartað brennur
Rósa Birgítta Ísfeld – Stund með þér

Jónsi vertegenwoordigde IJsland dus al eens eerder. In 2004 zong hij in de finale van Istanboel het lied ‘Heaven’. Daar haalde hij een negentiende plaats mee. De show valt via de site van RUV en Eurovision.tv terug te bekijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws