Pernilla Karlsson heeft het Finse ticket naar Bakoe binnen. Zij won vanavond de superfinale van ‘Uuden Musiikin Kilpailu’ of kortweg UMK met ‘När jag blundar’. Stig  en Ville Eetvartti waren de andere twee superfinalisten. Deze drie haalden in de eerste fase van de show de meeste stemmen, zodat ze doormochten naar de finale, maar Pernilla Karlsson trok uiteindelijk aan het langste eind. Pernilla Karlsson zal zich moeten kwalificeren vanuit de eerste halve finale van dinsdag 22 mei, waar ook België aan deelneemt.

Uitslag superfinale ‘Uuden Musiikin Kilpailu’
1. Pernilla Karlsson – När jag blundar (53,4 %)
2. Ville Eetvartti – Lasikaupunki (28,7 %)
3. Stig – Laululeija (17,8 %)
 
Vroegtijdig uitgeschakeld

Iconcrash – We are the night
Kaisa Vala – Habits of human beings
Mica Ikonen – Antaa mennä

Opmerkelijk is dat het niet niet in het Fins is, maar in het Zweeds. Dat is de tweede taal in Finland. Als het lied niet zou worden vertaald naar het Engels of Fins, zal het de tweede keer zijn dat Finland een lied in het Zweeds heeft. De eerste keer was in 1990 met de groep Beat en het lied ‘Fri?’. Dat oogste toen weinig succes, want de groep eindigde laatste met slechts 8 punten op de teller.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws