Vanuit de studios van Brainpool in Keulen is er vanavond de finale van ‘Unser Star für Baku’. De winnaar zal de Duitste ‘ster’ voor Bakoe dus worden en mag het land rechtstreeks vertegenwoordigen in de finale van zaterdag 26 mei. Dit kan omdat Duitsland één van de vijf grootbetalers van de EBU is. De voorbije weken heeft men het deelnemersveld herleid van twintig kandidaten naar twee; de 21-jarige Roman Lob en de 27-jarige Ornella De Santis. Eén van hen gaat naar Azerbeidzjan voor het 57e Songfestival.
Finale ‘Unser Star für Baku’
1. Roman Lob – Conflicted
2. Ornella De Santis – Quietly

3. Roman Lob – Alone

4. Ornella De Santis – Alone

5. Roman Lob – Standing Still
6. Ornella De Santis – Standing Still 
   
[UPDATE 22:04] De nummers die doorgaan naar de zogenaamde superfinale zijn;
Ornella De Santis – Quietly
Roman Lob – Standing Still
 
Het programma start om 20:15 op Das Erste. De zender is bij ons te ontvangen via digitale tv en ook in sommige regio’s via kabel. USFB zal worden aan elkaar gepraat door Sandra Rieß en Steven Steven Gätjen. Er zal ook een jury advies geven. Juryvoorzitter Thomas D, Alina Süggeler en één van de presentatoren van vorig jaar in Düsseldorf, Stefan Raab zijn de juryleden. USFB is live te volgen via het internet.
  
Vorig jaar was Duitsland het organiserende land. Het Songfestival kwam er toen dankzij Lena Meyer-Landrut, toen zij won in 2010. Zij nam vorig jaar voor de tweede keer op rij deel. In drie shows zong zij enkele songs, en aan het einde kwam ‘Taken By A Stranger’ als winnaar uit een bus. Het was totaal anders dan ‘Satellite’, maar daarom niet slechter. Toch haalde Lena nog een tiende plaats in de finale met 107 punten, waarvan het hoogste van Oostenrijk kwam, namelijk 10 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws