Sabina Babayeva zal haar land Azerbeidzjan mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2012. Dat is dit jaar in eigen land, namelijk in de hoofdstad Bakoe. Een vakjury nam de beslissing dat Babayeva de beste van vijf kandidaten was. Sabina Babayeva heeft nog geen lied, dat maakt de omroep waarschijnlijk in het weekend van 17 en 18 maart bekend. Al de vijf kandidaten van vanavond hadden elks een voorrondeweek gewonnen en zaten ook bij de vijf eerste in de halve finaleweek. Sabine Babayeva won de zevende voorrondeweek.

De andere kandidaten van vanavond waren Arzu İsmayilova, Elton İbrahimov, Faqan Safarov en Orkhan Karimli. Sabina Babayeva moet niet eerst door de halve finales geraken omdat Azerbeidzjan dit jaar het Songfestival organiseert en daarmee een rechtstreeks ticket naar de finale heeft. De show van vanavond is hier terug te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws