De tweede voorronde van ‘Melodifestivalen 2012’ is vanavond in het Scandinavium van Göteborg, waar in 1985 het Eurovisie Songfestival werd georganiseerd. Oude bekenden zijn er ook tijdens deze voorronde; Andreas Lundstedt vertegenwoordigde Zwitserland mee in 2006 in de groep Six4one en zat al vele malen solo én met Alcazar in Melodifestivalen. Sonja Alden was een backing vocal voor Litouwen in 2005 en Timoteij werd vijfde tijdens Melodifestivalen in 2010.
  
Tweede voorronde ‘Melodifestivalen 2012’
1. Ulrik Munther – Soldiers
2. Top Cats – Baby Doll
3. Sonja Aldén – I din himmel
4. Andreas Lundstedt – Aldrig Aldrig
5. Timoteij – Stormande hav
6. David Lindgren – Shout it Out
7. Mimi Oh – Det går för långsamt
8. Thomas Di Leva – Ge aldrig upp
 
[UPDATE 21:04] Deze kandidaten maken alvast geen kans meer na de eerste ronde en zijn uitgeschakeld:
6e plaats – Sonja Aldén – I din himmel
7e plaats – Andreas Lundstedt – Aldrig Aldrig
8e plaats – Mimi Oh – Det går för långsamt

De eerste twee gaan naar de finale in Globen, de nummers drie en vier gaan naar de herkansingsronde in Nyköping en de andere vier zijn uitgeschakeld. De presentatie wordt verzorgd door Gina Dirawi en Sarah Dawn Finer, kandidaat in 2007 en 2009. Melodifestivalen start om 20:00 en is te zien op SVT1, SVT World en ook op SVT Play. Fragmenten van de songs (vanaf 14u; volledige songs) staan ook op de site, nog tot aan het einde van de show. Zweden is één van de deelnemers van de tweede halve finale van 24 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws