In de Tegera Arena in Leksand is het voor acht kandidaten hun beurt om te zingen in ‘Melodifestivalen 2012’. Voor Andras Johnson, Mattias Andréasson, Maria BenHajji en Love Generation is het alvast geen onbekend terein, want zij stonden al eens eerder op het Melodifestivalen podium. Molly Sandén vertegenwoordigde Zweden in 2006 tijdens het Junior Eurovisie Songfestival met ‘Det finaste någon kan få’, waar ze op de derde plaats eindigde. In 2009 zat ze ook in Melodifestivalen.
   
Derde voorronde ‘Melodifestivalen 2012’
1. Youngblood – Youngblood
2. Maria BenHajji – I mina drömmar
3. Mattias Andréasson – Förlåt mig
4. Love Generation – Just A Little Bit
5. Carolina Wallin Pérez – Sanningen
6. Andreas Johnson – Lovelight
7. Molly Sandén – Why Am I Crying
8. Björn Ranelid feat. Sara Li – Mirakel

[UPDATE 21:07] Deze kandidaten maken alvast geen kans meer na de eerste ronde en zijn uitgeschakeld:
6e plaats: Love Generation – Just A Little Bit
7e plaats: Carolina Wallin Pérez – Sanningen
8e plaats: Maria BenHajji – I mina drömmar
 
De eerste twee gaan naar de finale in Globen, de nummers drie en vier gaan naar de herkansingsronde in Nyköping en de andere vier zijn uitgeschakeld. De presentatie wordt verzorgd door Gina Dirawi en Sarah Dawn Finer, kandidaat in 2007 en 2009. Melodifestivalen start om 20:00 en is te zien op SVT1, SVT World en ook op SVT Play. Fragmenten van de songs (vanaf 14u; volledige songs) staan ook op de site, nog tot aan het einde van de show. Zweden is één van de deelnemers van de tweede halve finale van 24 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws