In Hongarije is er vanavond de grote finale van ‘A Dal’. Dat is ook ineens de eerste nationale finale sinds 2008, toen men voor het laatst een nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, toen in Belgrado organiseerde. Acht kandidaten zullen moeten zingen voor de kijker, die vier plaatsen zal mogen uitdelen voor de superfinale. In die superfinale bepaalt enkel een vierkoppige vakjury de winnaar van de avond. Die winnaar mag Hongarije vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2012 in Bakoe, Azerbeidzjan.
 
Finale ‘A Dal’
Caramel – Vízió
Compact Disco – Sound Of Our Hearts
Gabi Tóth – Please, Don’t Say Me
Gábor Heincz – Learning To Let Go
Juli Fábián & Zoohacker – Like A Child
Linda, Ben & Viktor Király – Untried
Mónika Veres “Nika” – This Love
Tibor Gyurcsík – Back In Place

[UPDATE 22:09] De vier superfinalisten zijn geworden;
Caramel – Vízió
Compact Disco – Sound Of Our Hearts
Gábor Heincz – Learning To Let Go
Linda, Ben & Viktor Király – Untried

Jenő Csiszár, Philip Rákay, Viktor Rakonczai (V.I.P, Hongarije 1997) en Kati Wolf (Hongarije 2011) zijn de juryleden die tijdens de superfinale voor de helft zullen meestemmen. De finale start vanavond rond de klok van 20:15 en is live te zien via de site van de omroep, maar ook via Eurovision.tv zal de show streamen. De presentatie ligt in handen van Zsóka Kapócs en Gábor Gundel-Takács.

Eén van de juryleden van dit jaar in Hongarije, Kati Wolf nam vorig jaar zelf deel voor Hongarije. Zij werd intern gekozen voor het Eurovisie Songfestival 2011 in Düsseldorf door de Hongaarse omroep MTV, dat toen een comeback maakte op het Songfestival. ‘What About My Dreams?’ haalde een zevende plaats in de halve finale, genoeg om door te gaan naar de finale. Daar zong ze zichzelf naar een 22e plaats en 53 punten, waaronder de maximale twaalf punten van Finland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws