Vanavond, op deze dag der liefde is er in Wit-Rusland de finale van Eurofest. Vijf kandidaten raakte door de halve finale van midden december en zingen vandaag hun lied dat ze toen zongen of een ander liedje. Het reglement van BTRC zegt namelijk dat men de song nog mag veranderen voor de finale. Gunesh heeft dit voorlopig als enigste gedaan. Zij zingt vanavond ‘Tell Me Why’, terwijl ze tijdens de halve finale nog ‘And morning will come’ zong. De winnaar zal worden gekozen door de televoters en een vakjury.
Finale ‘Eurofest 2012’
1. Alana Lanskaya – All my lifee
2. Gunesh – Tell me why
3. Viktoriya Aleshko – Dream
4. Litesound – We are the heroes
5. Uzari – The winner
 
De finale van ‘Eurofest 2012’ start om 16:00 onze tijd en is live te volgen via de livestream van de omroep of via Eurovision.tv. Denis Kurian en Leyla Ismailova, die in 2010 nog het Junior Eurovisie Songfestival presenteerden, zijn ook het presentatieduo van vanavond.
Vorig jaar koos men intern voor Anastasia Vinnikova. Zij zou in eerste instantie ‘Born in Byelorussia’ brengen, wat later naar ‘I am Belarusian’ zou worden omgezet, omdat de eerste versie te veel verband zou hebben met de Soviet. Ook ‘I am Belarusian’ mocht niet naar Düsseldorf, want het lied was al in de zomer van 2010 uitgebracht. Op het ESF zong ze uiteindelijk ‘I Love Belarus’, wat haar een veertiende plaats in de halve finale en 45 punten opbracht, waarvan 10 van Oekraïne en Moldavië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws