Vorig jaar keerde Oostenrijk terug na drie edities afwezig te zijn en ze hebben duidelijk er weer zin in, want ook dit jaar zijn ze er weer bij en straks zullen we de inzending van het Alpenland kennen. Tijdens de finale van ‘Österreich rockt den Song Contest’ zullen tien kandidaten hun inzending brengen. Onder de kandidaten zitten Trackshittaz en de Mary Broadcast Band. De eerste groep eindigde op de tweede plaats in 2011 en de andere haalde een zeventiende plaats in de online voting, waardoor ze niet in de nationale finale van 2011 zaten.
Finale ‘Österreich rockt den Song Contest’
01. James Cottriall – Stand Up
02. Krautschädl – Einsturzgefohr
03. Valerie – Comme ça
04. 3punkt5 – Augenblick
05. Conchita Wurst – That’s What I Am
06. Mary Broadcast Band – How Can You Ask Me!
07. !DelaDap – Don’t Turn Around
08. Papermoon – Vater, Father, Mon Père
09. Trakshittaz – Woki mit deim Popo
10. Norbert Schneider – Medicate My Blues Away

[UPDATE 22:44] Deze inzendingen hebben zich geplaatst voor de superfinale en moeten eens dueleren;
Conchita Wurst – That’s What I Am
Trakshittaz – Woki mit deim Popo
 

De beste twee plaatsen zich voor een superfinale. Daar kiezen de televoters de winnaar. De finale start om 20:15. Mirjam Weichselbraun, Andi Knoll en Robert Kratky. Er is een livestream via Eurovision.tv, de officiële site van het Songfestivale en ook de TVthek van ORF verziet een stream. Oostenrijk zal zich moeten kwalificeren vanuit de eerste halve finale van dinsdag 22 mei.
   
Vorig jaar keerde Oostenrijk terug naar het Eurovisie Songfestival na drie opeenvolgende edities niet te verschijnen. In een nationale finale in februari won Nadine Beiler met ‘The Secret Is Love’. In Düsseldorf maakte ze een goede rentree voor Oostenrijk, want ze haalde de finale. In die finale werd ze achttiende met 64 punten, waarvan er twaalf van het gastland Duitsland waren. Oostenrijk keerde terug omdat men nu het Songfestival niet meer als een circus zag, zoals de jaren daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws