Enkele uren geleden waren ze nog met 24, maar vanavond zullen er slechts zestien kandidaten strijden voor het ticket naar Bakoe vanuit het MFCC in Ta’ Qali. Onder hen zit Fabrizio Faniello, die al deelnam voor Malta in 2001 en 2006 aan het Songfestival en ook bijna jaarlijks in de nationale preselectie zit. Ook een Vlaamse zit vanavond in de finale. Liz Verbruggen (alias Leila James) zal samen met Deborah C ‘You make me go UH UH’ brengen. Dat is ook geschreven door Vlamingen, namelijk door David Vervoort en Patrick Ranier.
 
Finale Malta
01. Lawrence Gray – In Your Eyes
02. Deborah C ft Leila James – You Make Me Go Uh Uh

03. Dorothy Bezzina – Autobiography
04. Gianni Zammit – Petals On A Rose
05. Claudia Faniello – Pure
06. Danica Muscat – 7 Days
07. Fabrizio Faniello – I Will Fight For You (Papa’s Song)
08. Corazon – Mystifying Eyes
09. Richard Edwards – Look At Me Now
10. Kaya – First TIme
11. Amber – Answer With Your Eyes
12. Wayne Micallef – TIme
13. Kurt Calleja – This Is The Night
14. Janvil – You Are My Life
15. Klinsmann – No Way Back
16. Francesca Borg – Take Me Far

De kijkers hebben 25 % stemaandeel en de vakjury 75 %. Zij bepalen wie er voor Malta zal zingen in de tweede halve finale van donderdag 24 mei in Bakoe en eventueel ook de finale van zaterdag 26 mei. Om 20:35 start de finale en die is live te volgen via deze stream en ook Eurovision.tv zal de show streamen.. Ronald Briffa en Elaine Saliba zijn het presentatieduo van de avond.

 

Vorig jaar werd er ook in een halve finale en een finale gekozen. Op 12 februari 2011 won Glen Vella de nationale selectie met 90 punten, twee punten meer dan de runner-up van de avond. Ook Fabrizio Faniello nam toen deel en eindigde toen vierde. In Düsseldorf moest Glen Vella aantreden in de eerste halve finale. Daar haalde het met ‘One Life’ net niet de finale. Hij werd elfde met 54 punten, waarvan het maximale aantal punten van San Marino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws