Nina Badrić is alvast een opmerkelijke kandidate want enkele weken geleden haalde ze de Europese pers met dat ze alles doet voor de overwinning en zo ook niet met haar man vrijen tot en met mei. Of er ooit een overwinning komt zal vooral afhangen van de zangkwaliteiten van Badrić en natuurlijk hoe het lied klinkt. Vanavond komt op beiden vragen een antwoord, want men stelt in een speciale show, die de naam ‘Dora 2012’ heeft meegekregen. Een uurtje later kennen we de twintigste inzending van Kroatië voor het Songfestival.
De show start om 20:00 en is live te volgen via de website van HRT en Eurovision.tv. Nina Badrić zal bij de beste tien kandidaten moeten zitten tijdens de tweede halve finale van 24 mei om door te mogen naar de finale.
Vorig jaar koos Kroatië in zeven liveshows zijn kandidaat voor Düsseldorf. Eind januari startte die liveshows en begin maart was er de finale tussen Jacques Houdek en Daria Kinzer. Die laatste won vrij verrassend, want Houdek heeft nooit gebruik moeten maken van een wildcard en Kinzer wel twee keer. ‘Celebrate’, het nummer van Kinzer haalde een vijftiende plaats in de halve finale, maar Servië en Malta vielen als een blok voor het nummer en gaven het allebei het maximum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws