Bijna vijf maanden na de start van ‘Misija Evrovizija’ en anderhalve maand na de finale van de wedstrijd, is er vanavond de finale van ‘Misija EMA 2012’ en daar zal duidelijk worden wie voor Slovenië naar het Eurovisie Songfestival in Bakoe, Azerbeidzjan zal treken. Er zijn twee mogelijkheden qua kandidaat; Eva Boto of de tweeling Nika & Eva Prusnik. Elks zullen ze drie verschillende songs zingen. In de eerste ronde van de show kiest men de song voor beiden en daarna de definitieve kandidaat voor Slovenië op het Songfestival van 2012.
Finale ‘Misija EMA 2012’
Eva Boto – A si sanjal me
Eva Boto – Run
Eva Boto – Verjamen
Nika & Eva Prusnik – Konichiwa
Nika & Eva Prusnik – Love Hurts
Nika & Eva Prusnik – Malo sreče

[UPDATE 21:46] Voor ieders is er een nummer gekozen voor de superfinale:
Eva Boto – Verjamen
Nika & Eva Prusnik – Konichiwa
 

In de eerste ronde kiezen zowel jury als televoting het nummer voor de beiden kandidaten. In de tweede ronde zijn enkel de televoters aan zet. De show start om 20:00 en is te volgen via de livestream van RTVSLO of Eurovision.tv. Klemen Slakonja zal ‘Misija EMA 2012’ presenteren vanuit de studios van de omroep in Ljubljana. De Slovenen zitten in de tweede halve finale van donderdag 24 mei.
Slovenië stuurde vorig jaar de toen 19-jarige Maja Keuc naar het Eurovisie Songfestival. Zij won de nationale finale met ‘Vanilija’, maar voor in Düsseldorf kreeg dat een Engelse versie; ‘No One’. Slovenië haalde voor het laatst de finale in 2007, althans voor 12 mei 2011, want Slovenië eindigde derde in de tweede halve finale en mocht zo door naar de finale. In die finale haalde Slovenië een dertiende plek en 96 punten; waaronder het maximum van Bosnië & Herzegovina en Kroatië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws