Vanmiddag is er in de Georgische hoofdstad Tbilisi de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival 2012, dat dit jaar in een buurland van hun is, namelijk in Azerbeidzjan. Daar zal Georgië deelnemen aan de tweede halve finale finale van donderdag 24 mei en als ze bij de eerste tien zitten die avond ook aan de finale van zaterdag 26 mei. Wie de vijfde Georgische kandidaat op het Songfestival in Bakoe zal worden, wordt bepaald door een vakjury en de Georgische kijker. Ze hebben beiden 50 procent stemaandeel in de finale.
Nationale finale Georgië
1. Mirror Illusion – Whisper
2. November – Letter to a friend
3. Industrial city – Broken
4. Leo Jee – It’s my life
5. Edward Tatiani – Hey you
6. Boris Bedia – It’s life
7. Vanilla Cage – Breaking the cage
8. Rema – Feel me
9. Anri Jokhadze – I’m Jocker
Wegens het grote tijdsverschil met ons land, is de finale al om 15:30 onze tijd, in Georgië is het dan 18:30. De winnaars van het Junior Eurovisie Songfestival 2011, die uit Georgië komen zullen een gastoptreden geven. De uitzending valt te volgen via deze livestream en ook via Eurovision.tv zal de show te zien zijn.
Vorig jaar mocht Eldrine de Georgische vlag vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2011 in het Duitse Düsseldorf. Tijdens de eerste halve finale haalde de groep met ‘One More Day’ een zesde plaats en 74 punten, ruim voldoende om door te gaan naar de finale. De finale mochten ze afsluiten omdat ze als 25e werden geloot. Daarin haalde ze een negende plaats en 110 punten, waar het maximum aantal punten van Litouwen, Oekraïne en Wit-Rusland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws