Jaarlijks trekt het Sanremo festival in Italië tien miljoen kijkers en ook vanavond zullen er veel mensen kijken naar de finale. Wie dat de winnaar zal worden, maakt voor ons niet zoveel uit. Het is vooral uitkijken als men bekend maakt wie van de kandidaten namens Italië naar Bakoe zal gaan.  Vorig jaar stuurde men de winnaar van de jongerencategorie, maar dit jaar kan het evengoed de winnaar van de A-Categorie zijn of de voorlaatste plaats van de jongerencategorie. Men kijkt namelijk naar wat goed kan scoren op het Songfestival en kiest daarom niet altijd voor de winnaar.
 
Deelnemers ‘Festival di Sanremo 2012’ (A-Categorie)
Arisa – La notte
Chiara Civello – Al posto del mondo
Dolcenera – Ci vediamo a casa
Emma Marrone – Non è l’inferno
Eugenio Finardi – E tu lo chiami Dio
Francesco Renga – La tua bellezza
Gigi D’Alessio & Loredana Bertè – Respirare
Irene Fornaciari – Il mio grande mistero
Marlene Kuntz – Canzone per un figlio
Matia Bazar – Sei tu
Nina Zilli – Per sempre
Noemi – Sono solo parole
Pierdavide Carone & Lucio Dalla – Nanì
Samuele Bersani – Un pallone
 
Deelnemers ‘Festival di Sanremo 2012’ (Nieuwkomers)
Alessandro Casillo – È vero
Bidiel – Sono un errore
Celeste Gaia – Carlo
Dana Angi – Incognita poesia
Erica Mou – Nella vasca da bagno del tempo
Giulia Anania – La mail che non ti ho scritto
Io Ho Sempre Voglia – Incredibile
Marco Guazzone – Guasto
Enkel Alessandro Casillo is uitgesloten voor deelname aan het Eurovisie Songfestival, omdat hij jonger is dan zestien jaar en dat is de leeftijdslimiet voor deelname aan het Songfestival. De finale start vanavond rond de klok van half negen op Rai Uno. Wie naar het Songfestival mag gaan, zal tegen middernacht bekend worden gemaakt. Italië mag rechtstreeks deelnemen aan de finale in Bakoe op 26 mei. Voor diegene die de show willen volgen, kan men hier terecht voor een livestream van Eurovision.tv.
Vorig jaar keerde Italië terug na dertien edities afwezig te zijn geweest. Raphael Gualazzi won vorig jaar de jongerencategorie en de speciale jury gaf zijn lied “Follia D’amore” de voorkeur als kandidaat voor Düsseldorf. De titel kreeg daar een Engelstalige titel; ‘Madness of Love’. Italië deed het heel goed en haalde al direct de tweede plaats in de finale. Gualazzi haalde 189 punten en kreeg het maximum van Albanië, Letland, San Marino en Spanje. Het land werd voor de tweede keer runner-up van het Eurovisie Songfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws