Vanavond om 18:20 onze tijd zal Can Bonomo zijn inzending voor het eerst zingen voor het publiek. Begin januari werd duidelijk dat Bonomo Turkijë zou vertegenwoordigen op het 57e Eurovisie Songfestival in Bakoe, Azerbeidzjan. Het land moet aantreden in de tweede halve finale van donderdag 22 mei. Daar zal het ondermeer Nederland aantreffen. De voorstelling zal te zien zijn tijdens het Turkse journaal van TRT en ook via hun muziekzender TRT Müsik. Eurovision.tv zal de voorstelling streamen via zijn website.
Vorig jaar stuurde Turkije de groep Yükset Sadakat naar het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf. Daar zongen ze ‘Live It Up’. De groep en de omroep kreeg weinig steun van de Turkse fans. Zij riepen luidkeels voor een andere groep, want ze waren niet tevreden. Terecht, want Turkije haalde de finale niet in Düsseldorf. Tijdens de halve finale eindigde de groep dertiende met 47 punten, waaronder de vertrouwde ‘twelve points’ van Azerbeidzjan, maar ook van Albanië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws