Finland kent vanavond zijn inzending voor Bakoe. In de finale van ‘Uuden Musiikin Kilpailu’ zullen vanavond zes kandidaten het tegen elkaar opnemen. De televoters zullen vanavond volledig alleen een winnaar kiezen die Finland zal mogen vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van dinsdag 22 mei in de Crystall Hall in Bakoe, Azerbeidzjan. De voorbije weken werden er in speciale uitzendingen al negen kandidaten geëlimineerd voor de finale van vanavond, die live vanuit de Helsinki Ice Hall zal worden uitgezonden
Finale ‘Uuden Musiikin Kilpailu’
1. Iconcrash – We are the night
2. Pernilla Karlsson – När jag blundar
3. Mica Ikonen – Antaa mennä

4. Kaisa Vala – Habits of human beings
5. Stig – Laululeija
6. Ville Eetvartti – Lasikaupunki

[UPDATE 21:08] Deze drie hebben zich geplaatst voor de tweede ronde, de superfinale:
Pernilla Karlsson – När jag blundar
Stig – Laululeija
Ville Eetvartti – Lasikaupunki

UMK loopt vanavond in twee rondes. In de eerste ronde zullen alle zes de kandidaten en in de tweede ronde zullen dat er nog drie zijn. De show start om 21:00 Finse tijd, dat is 20:00 Belgische tijd. UMK is via een livestream van YLE Areena te volgen. Anne Lainto en Joona Kortesmäki zijn het presentatieduo van vanavond.
Finland stuurde vorig jaar een jongen met een gitaar, Paradise Oskar. Hij zong over hoe we de wereld moeten redden en hoe hij dat zou willen doen. De boodschap sloeg aan, want in de halve finale eindigde hij derde met 103 punten. Tijdens de finale moest hij met ‘Da Da Dam’ de show openen. Daar verging het hem wat minder, want daar eindigde hij op de 21e plaats en kreeg hij in totaal 57 punten van tien landen, waaronder tien punten van IJsland en de volle pot, twaalf punten van Noorwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws