Vanavond kiest Bulgarije zijn kandidaat voor het 57e Eurovisie Songfestival in Bakoe, Azerbeidzjan. Vanuit de eerste hall van het Nationale Paleis voor Cultuur in de Bulgaarse hoofdstad Sofia zullen de twaalf kandidaten voor meer dan 2.500 toeschouwers moeten optreden. De einduitslag zal worden bepaald door een jury, of de zogenaamde ‘Academy’ en door de kijkers in Bulgarije. Sofi Marinova, Svetozar Hristov, Simona Sivanio en Ivailo Kolev hebben al eerder eens deelgenomen in de Bulgaarse preselectie.
Kandidaten Finale
01. Go Week – The way you see the world
02. Todor Gadzhalov – Still love you
03. Steliyana Hristova – Putyat
04. Rene Ranev – Alone
05. Desislava – Love is alivе
06. Svetozar Hristov – Keep ме down
07. Simona Sivanio – Eternal
08. Yvailo Kolev ft. Hipnotik – Searching for the words
09. Sofi Marinova – Love unlimited
10. Vyara Pantaleeva – Vyara
11. New 5 – Chance for better life
12. Tsvetelin Atasanov-Elvisa feat. DZ – Love goes around
Op deze schrikkeldag start de finale om 19:30 onze tijd. Ze is te zien op BNT 1 en BNT World en zal worden gehost door Milenita Nikolova en Alexander Sano. Alles valt op de voet te volgen via de livestream van de omroep en van de EBU. Diegene die wint vanavond, zal zijn plek in de finale moeten verdienen in de tweede halve finale.
 
Vorig jaar was er enkele een finale in Bulgarije, op 23 februari 2011. Negentien kandidaten namen deel toen deel, waarvan ‘Na Inat’ van Poli Genova als beste uit de bus kwam. Zij zong in Düsseldorf zijn de tweede halve finale. Aan het einde van de avond zat ze niet in één van de tien enveloppen en na de finale bleek dat Bulgarije gedeeld twaalfde was geworden met 48 punten. Ze kreeg ondermeer 10 punten van Cyprus en Italië en ook een Belgisch punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws